Wersja kontrastowa:
Alt + Z
Treść strony:
Alt + X
Nawigacja strony:
Alt + C
Mapa Witryny:
Alt + V
Kurs prowadzony w formie online
Celem kursu jest zapoznanie uczestników z zasadami planowania i organizowania żywienia osób starszych w zakładach żywienia zbiorowego typu zamkniętego oraz podstawami dietoterapii w najczęściej występujących chorób wieku podeszłego zgodnie z aktualnie obowiązującymi zaleceniami żywieniowymi.
Absolwenci kursu zdobędą podstawową wiedzę i umiejętności z zakresu planowania, prowadzenia i nadzorowania żywienia osób starszych zgodnie z aktualnie obowiązującymi normami. Zapoznają się z podstawowymi założeniami dietoterapii w najczęściej występujących chorobach cywilizacyjnych oraz posiądą umiejętności układania jadłospisów dekadowych dopasowanych do stanu zdrowia pensjonariuszy. Kursanci nauczą się również wykorzystywać i wyszukiwać rzetelne źródła informacji dotyczące żywności i żywienia.
Kurs adresowany jest do osób odpowiedzialnych za planowanie żywienia zbiorowego osób starszych (intendentów, pracowników działu żywienia, pracowników firm cateringowych), pracowników, kierowników Zakładów Opiekuńczo-Leczniczych, Domów Pomocy Społecznej, Domów Seniora, Dziennych Domów Pomocy Społecznej oraz studentów kierunku dietetyka po ukończeniu II roku studiów.
Program kursu uwzględnia między innymi zagadnienia z zakresu:
W ramach kursu uczestnicy zrealizują 50 godzin zajęć w trybie online (platforma MS TEAMS).
Warunkiem ukończenia kursu jest uczestnictwo w zajęciach oraz pozytywnie zaliczony test z zakresu zagadnień omówionych podczas zajęć.
Opłata za kurs: 1250 zł
Możliwość dofinansowania kursu za pośrednictwem Bazy Usług Rozwojowych w wysokości 80%, a nawet do 100 %. <<<<< Sprawdź ofertę.
Link do podania o przyjęcie na kurs <<<<< odnośnik do podania na kurs
Podanie należy przesłać na adres: dziekanatWNMiT@kans.pl