Wersja kontrastowa:
Alt + Z
Treść strony:
Alt + X
Nawigacja strony:
Alt + C
Mapa Witryny:
Alt + V
11 Sty 2025
W sobotę 11.01.2025r w Pracowni Dietetyki szef kuchni hotelu Tremonti***** w Szklarskiej Porębie – Mirosław Jadach poprowadził ze studentami KANS niezwykłe zajęcia doskonalące z produkcji makaronów.
Podczas zajęć uczestnicy przygotowali 3 rodzaje ciast makaronowych: bezjajeczne (z semoliny), czterojajeczne oraz kolorowe (niebieskie, zielone, czerwone, czarne). Następnym krokiem była nauka rozciągania ciasta z użyciem specjalnych maszynek. Każdy zespół miał także okazję poćwiczyć podstawowe cięcia makaronowe i przygotować m.in. lasagne, tagliatelle, pappardelle, farfalle, ravioli.
Dziękujemy Panu Mirosławowi za niezwykle interesujące warsztaty oraz zaszczepienie w uczestnikach pasji do kuchni włoskiej.